MAPE:

MAPA - Bokokotorski zaliv Kolima do Meljina

Završen put
Herceg Novi - Trebinje

    Završena je rekonstrukcija ovog magistralnog puta, koji uz proširenja i adaptacije stare trase, jednim delom ide sasvim novim pravcima. Poboljšanja ove deonice pružaju brže i sigurnije putovanje do Herceg Novog. Ovaj putni pravac skraćuje dosadašnji put od Srbije i BIH ka Crnogorskom primorju za oko 150 km..

Herceg Novi

Herceg Novi, koji je na samo 3 km od Meljina i do koga može da se dođe i šetalištem duž samog mora - Pet Danica, jedan je od retkih gradova crnogorskog primorja koji "živi" tokom čitave godine, zahvaljujući brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima koje se ovde tradicionalno odvijaju:

HERCEG NOVI
  • Male skale - Maj
  • Međunarodni festival klasične muzike - Jun
  • Sunčane skale - Jul
  • Trg od knjige - Jul i Avgust
  • Hercegnovski filmski festival - Avgust
  • Dani muzike - Decembar i Januar
  • Praznik mimoze - Februar.

Centar grada čini Stari grad odakle se i razvio današnji Herceg Novi. U gradu se ističu: Sat kula iz 15. veka, crkve Sv. arhanđela Mihaila i Sv. Jerolima, Kanli kula sa letnjom pozornicom, tvrđava Forte Mare, a iznad magistrale i čuveno utvrđenje Španjola. Ispred Starog grada je Trg Nikole Đurkovića na kome se odigravaju brojne fešte i susreti mladih.

Rose

ROSE

Malo primorsko mesto na poluostrvu Luštice preko puta Herceg Novog. Ovo je jedno od najstarijih mesta u Boki, koje je u svojoj bogatoj istoriji bilo luka i carinska zona za ulaz u Boku. Danas je ovo povučeno, tiho, romantično i autentično mesto, koje okuplja mnoge poznate ličnosti.

Žanjice

ŽANJICE

Atraktivna plaža Žanjice nalazi se u predivnoj uvali poluostrva Luštice. Ova velika plaža satkana od belih oblutaka smeštena je u ambijentu azurno plavog mora (morska voda je A kategorije) i starih maslinjaka. Poseduje nekoliko restorana i kafića.

Iz Meljina svakodnevno isplovljavaju izletnički brodovi do ovih mesta.